Vatten är viktigt för att hålla kroppen frisk och hydrerad, och det gäller även under träning. Men hur mycket vatten bör du dricka under träningen? Här är några saker att tänka på:

Du behöver dricka mer vatten under träningen
När du tränar förlorar kroppen vätska genom svett, och det är därför viktigt att dricka tillräckligt med vatten. Genom att dricka tillräckligt med vatten kan du undvika uttorkning, förbättra prestationen och hålla kroppen hydrerad.

Så hur mycket vatten bör du dricka? En bra tumregel är att dricka ungefär en halv liter vatten för varje timme du tränar. Men det kan variera beroende på träningsformen, vädret, temperaturen och andra faktorer. Så det är viktigt att lyssna på din kropp, och att dricka tillräckligt med vatten för att hålla den hydrerad.

Du behöver inte dricka för mycket vatten
Även om det är viktigt att dricka tillräckligt med vatten under träningen, så behöver du inte dricka för mycket. För mycket vatten kan leda till överhydrering, och det kan påverka hälsan negativt.

Så hur undviker man överhydrering? En bra tumregel är att dricka när du känner dig törstig, och att undvika att dricka för mycket vatten på en gång. Det är också bra att äta rätt kost, för att ge kroppen de näringsämnen den behöver för att hålla sig hydrerad. Genom att dricka tillräckligt med vatten, men inte för mycket, kan man undvika överhydrering och hålla kroppen hydrerad på ett hälsosamt sätt.

Du kan dricka andra vätskor än vatten
Vatten är den bästa vätskan att dricka under träningen, men det finns också andra vätskor som kan hålla kroppen hydrerad. Fruktdrycker, juice, mjölk, sportdrycker och andra vätskor kan också ge kroppen den vätska den behöver. Men det är viktigt att välja rätt vätskor, för att undvika att få i sig för mycket socker, kalorier och andra onödiga ämnen.

Så hur väljer man rätt vätskor? En bra tumregel är att välja vätskor som är låga i socker, kalorier och andra onödiga ämnen. Du kan också välja vätskor som innehåller elektrolyter, för att ersätta de elektrolyter som förloras genom att du svättas. Genom att välja rätt vätskor kan man hålla kroppen hydrerad på ett hälsosamt sätt.

Att dricka tillräckligt med vatten under träningen är viktigt för att hålla kroppen hydrerad och förbättra prestationen. Men det är också viktigt att inte dricka för mycket vatten, och att välja rätt vätskor. Genom att följa dessa riktlinjer kan du dricka rätt mängd vatten under träningen, och hålla kroppen hydrerad på ett hälsosamt sätt.

Klicka på “GÅ MED” ovan för att ansöka om en plats i 90-Dagars Utmaningen

Mvh William Lundgren