Träningsvärk är vanligt efter träning, och det kan vara obehagligt och störande. Men hur undviker man träningsvärk? Här är några saker att tänka på:

Värmen kan hjälpa mot träningsvärk
Värme kan hjälpa mot träningsvärk, genom att öka blodcirkulationen och lindra spänningar och stelhet. Du kan använda en värmepackning, ett varmt bad eller en dusch, eller en annan form av värmebehandling för att lindra träningsvärk.

Så hur gör man en värmebehandling? En bra tumregel är att använda värme i 15-20 minuter, eller tills det känns behagligt. Du kan också använda en värmepackning eller en värmekudde, och placera den på de områden som är mest spända och stela. Genom att använda värme kan du lindra träningsvärk och öka blodcirkulationen.

Massage kan hjälpa mot träningsvärk
Massage kan också hjälpa mot träningsvärk, genom att lindra spänningar och stelhet i musklerna. Du kan använda massageolja eller en massagerulle, och massera de områden som är mest spända och stela. Massage kan också öka blodcirkulationen, och det kan hjälpa kroppen att återhämta sig snabbare efter träning.

Så hur gör man massage? En bra tumregel är att massera de mest spända och stela områdena i 1-2 minuter, eller tills det känns behagligt. Du kan också använda en massagerulle, och rulla över de områden som är mest spända och stela. Genom att massera musklerna kan du lindra träningsvärk och öka blodcirkulationen.

Stretching kan hjälpa mot träningsvärk
Stretching kan också hjälpa mot träningsvärk, genom att öka rörligheten och lindra spänningar och stelhet i musklerna. Du kan använda olika stretchingövningar för att sträcka ut musklerna, och göra dem mer elastiska och rörliga. Stretching kan också öka blodcirkulationen, och det kan hjälpa kroppen att återhämta sig snabbare efter träning.

Så hur gör man stretching? En bra tumregel är att göra stretchingövningar i 10-15 minuter, eller tills det känns behagligt. Du kan också använda ett stretchband eller en annan form av hjälpmedel, för att öka rörligheten och lindra spänningar och stelhet. Genom att göra stretchingövningar kan du lindra träningsvärk och öka rörligheten i musklerna.

Att undvika träningsvärk kan vara en utmaning, men det är värt det. Genom att använda värme, massage och stretching kan du lindra träningsvärk, och göra träningen mer behaglig och effektiv. Och med lite tålamod och träning kan du undvika träningsvärk och njuta av alla fördelar som träning ger.

Klicka på “GÅ MED” ovan för att ansöka om en plats i 90-Dagars Utmaningen

Mvh William Lundgren