Vet du hur du kan öka din flexibilitet med yoga? Yoga är en gammal indisk lära som handlar om kropp, ande, och själ. Yoga är också en välkänd träningsform som innehåller olika typer av rörelser, andningstekniker, och meditationer. Och genom att göra yoga kan du öka din flexibilitet, styrka, balans, och kondition. Men hur ökar du din flexibilitet med yoga? Här är några tips för att öka din flexibilitet med yoga:

Börja med att värma upp
Först och främst bör du börja med att värma upp, eftersom värme hjälper dig att mjuka upp musklerna och lederna. Du bör göra lätta rörelser, som arm- och benrörelser, hopp, och cirklar, för att värma upp kroppen. Du bör också göra andningsövningar, som djupa andetag, för att öka syreupptaket i kroppen. Värm upp i ca 5-10 minuter, för att förbereda kroppen för yoga.

Gör yogaövningar för flexibilitet
Sedan bör du göra yogaövningar för flexibilitet, eftersom dessa övningar hjälper dig att sträcka ut musklerna och lederna. Du bör göra övningar som cobra, upward facing dog, downward facing dog, triangle pose, warrior pose, och pigeon pose, för att sträcka ut ryggen, axlarna, höftarna, och benen. Du bör också göra övningar som straddle, bound angle, och head-to-knee forward bend, för att sträcka ut mage, lår, och rumpa. Gör övningarna i ca 10-15 minuter, för att öka flexibiliteten.

Andas och fokusera
När du gör yogaövningarna bör du också andas och fokusera, eftersom andning och fokus hjälper dig att kontrollera rörelserna och känna efter i kroppen. Du bör göra djupa andetag, med fokus på andningen, för att öka syreupptaket i kroppen. Du bör också fokusera på rörelserna, med fokus på rätt teknik och riktning, för att undvika skador och förbättra rörelserna. Andas och fokusera under hela övningen, för att öka flexibiliteten och förbättra din yoga.

Avsluta med avslappning
Till sist bör du avsluta med avslappning, eftersom avslappning hjälper dig att slappna av och återhämta dig efter träningen. Du bör göra övningar som corpse pose, child’s pose, och happy baby pose, för att slappna av i musklerna och lederna. Du bör också göra meditationer, som mindfulness, för att lugna ner andningen och koncentrationen. Avsluta med avslappning i ca 5-10 minuter, för att få en bra återhämtning efter yoga.

Genom att göra yoga kan du öka din flexibilitet, styrka, balans, och kondition. Men för att öka flexibiliteten med yoga, bör du börja med att värma upp, göra övningar för flexibilitet, andas och fokusera, och avsluta med avslappning. Så om du vill öka din flexibilitet med yoga, kan du följa dessa tips, och upptäck hur bra det kan kännas att öka flexibiliteten med yoga.

Klicka på “GÅ MED” ovanför och ansök om en plats i 90-Dagars Utmaningen

Mvh William Lundgren