Att välja rätt skor för träningen är viktigt, eftersom rätt skor kan hjälpa dig att träna säkert och bekvämt. Men hur väljer man rätt skor för sin träning? Här är några tips för att välja rätt skor för din träning:

Tänk på vad du ska träna
Först och främst bör du tänka på vad du ska träna, eftersom olika typer av träning kräver olika typer av skor. Om du ska träna löpning, till exempel, bör du välja löparskor som är tillverkade för löpning, med bra dämpning och stabilitet. Om du ska träna styrketräning, bör du välja skor med hög stabilitet och stötdämpning, för att skydda fötterna och undvika skador.

Tänk på dina fötter
Sedan bör du tänka på dina fötter, eftersom olika fötter har olika behov. Om du har breda fötter, till exempel, bör du välja skor med bredare passform, för att ge fötterna tillräckligt med utrymme och komfort. Om du har hög eller låg fotvalv, bör du välja skor med rätt stötdämpning och stöd, för att ge fötterna rätt stöd och stabilitet.

Prova skorna
När du har hittat några skor som du gillar, bör du prova skorna, för att se om de passar dig och känns bekväma. Du bör också gå runt i skorna, och göra några rörelser, för att se om skorna rör sig med fötterna och känns bekväma. På vissa butiker kan du faktiskt få testa löpa med skorna på ett löpband, vilket jag verkligen rekommenderar

Kolla in sulorna
När du har provat skorna, bör du kolla in sulorna, eftersom sulorna är viktiga för stöd och stabilitet. Du bör kolla så att dem är i bra skick, och inte har några sprickor eller skador. Du bör också kolla så att sulorna är tillverkade för rätt typ av träning, och har rätt dämpning och stöd.

Kolla priset och kvaliteten
Sist men inte minst bör du kolla priset och kvaliteten på skorna, eftersom du vill ha skor som är bekväma, säkra, och hållbara. Du bör inte köpa skor som är för billiga, eftersom de kanske inte är av bra kvalitet, och kan orsaka skador. Du bör också inte köpa skor som är för dyra, om du inte behöver alla de extra funktionerna och teknologierna som de har. I stället bör du välja skor som passar dina behov, och som har rätt pris och kvalitet.

Att välja rätt skor för träningen är viktigt, eftersom rätt skor kan hjälpa dig att träna säkert och bekvämt. Genom att tänka på vad du ska träna, dina fötter, och sulorna, kan du välja skor som passar dig och känns bekväma. Och genom att kolla priset och kvaliteten på skorna, kan du välja skor som är hållbara och värda pengarna. Så om du vill välja rätt skor för din träning, kan du följa dessa tips, och upptäck hur bra det kan kännas att träna med rätt skor

Klicka på “GÅ MED” ovanför och ansök om en plats i 90-Dagars Utmaningen

Mvh William Lundgren